Hængsler

Hvad er et hængsel?
Et hængsel er et slags beslag, hvor den ene del af en konstruktion skal kunne dreje i forhold til den anden del, som er fast.
Der findes et hav af forskellige hængsler, som ligeledes kan anvendes til mange forskellige formål. Vores hængsler bruges primært til træ, møbler eller køkkener, men du kan sikkert finde et hængsel på vores hjemmeside, som du også kan anvende til noget helt andet.

Skjulte skabshængsler

Vi har skjulte hængsler med og uden softclose funktion, som passer til mindre låger – f.eks. til små vitrineskabe eller reoler. Det er de hængsler, som hedder Ø26 mm – de passer til et kophul på 26 mm.

Vi har også skjulte hængsler med og uden softclose funktion, som passer til køkkenskabe eller garderobeskabe. Disse hængsler er Ø35 mm – og passer til et kophul på 35 mm.

Vi har også flere specielle skjulte hængsler, som blandt andet kan bruges til hjørneskabslåger, til montage på smalle stolper
(parallelhængsler) eller til tykke låger.

Se alle vores produkter

Udvalgte Hængsler

Vis alle

Kanthængsler

Vi har mange forskellige kanthængsler hos Beslagskassen. Vi har alt fra små kanthængsler, som egner sig godt til små æsker eller kasser samt større og bredere kanthængsler, som er gode til låger til skabe eller mindre døre. Nogle er med runde hjørner – andre med rette hjørner. Vi har også kanthængsler i flere forskellige overflader og kvaliteter. Vores kanthængsler i messing er rigtig populære lige nu.

Udvalgte kanthængsler

Vis alle

Indboringshængsler

Indboringshængsler bruges ofte til ældre skabslåger i et køkken, hvor lågen er overfalset. Et indboringshængsel har blot den funktion, at lågen kan sættes på selve skabet og kan dreje, så lågen kan lukkes.
Lågen skal fastholdes på anden vis – f.eks. med en magnet, da der ikke er fjeder i et indboringshængsel, så det lukker ikke lågen i, som skjulte skabshængsler med kophul gør det.

Montering af indboringshængsler er en forholdsvis simpel løsning. Indboringshængslernes ene del skrues ind i lågen og den anden del skrues fast i selve skabssiden. Det er selve tapperne med riller, som skal skrues ind i henholdsvis lågen og skabssiden. De to dele samles så ved, at handelen glider ned over hundelen, når lågen sættes på.

Se vores produkter

Møbelhængsler

Vis alle